Gallery

За нас

I. За нас:

Арт галерия „Le Papillоn“ отваря врати във Варна през 2000 г. Виктория Митева и Димитър Тумбалов създават тази симфония от изкуство в сърцето на гр. Варна, в културния център, до Държавен Куклен Театър, емблематичната Държавна Опера и пешеходната зона на града, на ул. „Драгоман” № 9.

Галерията е реализиран порив и страст към изкуството, плод на амбицията да се разшири аудиторията на съвременното изкуство и диалога между художниците, колекционерите и ценителите.

Art Gallery Le Papillon има забележителен принос в обогатяването на културния афиш в града, развитието на художествената сцена и  създаването на нови публики. Представя съвременни произведения на вече утвърдени, доказали се автори и на млади таланти, които работят в различни стилове и техники. Приоритет в подбора на автори е представянето на най-цялостния облик на българското изкуство в настоящето. Тук може да откриете специална селекция на много талантливи български художници от различни поколения и изразност - живопис, графика, скулптори на малка и монументална пластика от камък, бронз, дърво, керамика, съвременни материали. Представяме и автори в сферата на бижутерията – по-голямата част от тях известни, признати и извън страната. Art Gallery Le Papillon представя артисти, чиято уникална работа е отвъд естетиката и предизвикателствата на интелекта. Много от художници на галерията са представени в обществени, корпоративни и частни колекции.

Изложбената зала на арт галерия Art Gallery Le Papillon е вторият филиал на художествения проект в съприкосновена близост до първия. Създадена е с първите стъпки на есента през 2007 г. и с активен творчески провежда различни солови и сборни изложби на български и чужди автори, както и тематични експозиции, някои от тях превърнали се вече в ежегодна и очаквана традиция. Амбицията на Art Gallery Le Papillon е да представя съвременното лице на българската художественост, да провокира и вдъхновява и публиката с интересни експозиции, и художниците със съзидателни теми и постижения в смели проекти. Водена от този порив, Art Gallery Le Papillon представя периодично уникални произведения на изкуството и от частни колекции, скрити от общественият поглед.

Експресията и активното артистично присъствие на Art Gallery Le Papillon оставят ярки следи – създаването на четири скулптурни пленера за монументална пластика на различна тематика, обединени от името „Море от форми“. Проектите са в партньорство със „Златни пясъци” АД, реализирани  в периода от 2002 г. до 2007 г. Творенията, дават културен облик на  алеите на именития ни морски курорт и  доказват как скулптурни фигури могат да общуват директно с хората на международния език на изкуството. Израз са на необходимостта и ефекта от артистично присъствие, както в домовете ни, така и в обществена среда, извън границите на времето.

Пространството в изложбената зала е подходящо за организацията на събития от различен характер: презентации, срещи, връчване на дипломи или награди и представяния на книги. Gallery Le Papillon традиционно инициира мастър класове, лекции или обучения. Салонът е и средище на благотворителни изложби и каузи  за детско творчество.

Смело и отговорно работим за развитието на българското изкуство, и за достойното му място в световната култура.

I. 1. ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА ГАЛЕРИЯТА

1. Art Gallery Le Papillon има за цел да промотира и представя произведения на изящното изкуство, създадени от Български и чуждестранни автори.  Обект на продажба в сайта са картини, скулптура и икони, авторска бижутерия, керамика и още техники на изкуството. Всяко едно произведение е подробно описано - автор, размер, с рамка или без рамка, техника и материал.

2. Art Gallery Le Papillon предлага само оригинали и уникати, гарантира за техния произход, автентичност и авторство. За всяко закупено произведение издаваме сертификат.

3.  Art Gallery Le Papillon организира креативни и обществено значими проекти:

  • Самостоятелни изложби на българско и световно изкуство
  • Съвместни изложби на съвременното българско и чуждестранно изкуство
  • Обмен между български и чуждестранни творци
  • Кураторски събития
  • Проекти с български и чуждестранни галерии и автори
  • Пленери
  • Благотворителни инициативи
  • Конкурси с културно-образователен характер
  • Събития за деца


Мисията на Art Gallery Le Papillon е мащабна и отворена към нови идеи за обединени инициативи. Предлагаме партньорство на всяка галерия, музей и културна институция, за да популяризираме талантът и красотата на вдъхновяващото изкуство.Contact
Адрес:

Арт Галерия Le Papillon
ул. Драгоман 12,
ул. Драгоман 9
9000 Варна, България

Телефони:

+359 888 331 360,

+359 897 881 636,

+359 893 430 264

email:

office@artpapillon.com

Back to top